Kalorifer böceği ilaçlama, her alanda yapılabildiği gibi, bu canlıları yok etmek sağlık açısından büyük önem taşır. Bunun yanı sıra, yiyecek maddelerine zarar vererek, maddi açıdan hasarlara yol açan bu canlıları yok etmek için profesyonel yöntemlerin kullanılması şarttır. Basit teknikler ve kalitesiz ya da son derece tehlikeli olan zirai böcek ilaçları ile yapılan kalorifer böceği ilaçlama uygulamaları, bu canlıları yok etmemekle birlikte, ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilecektir.
Kalorifer Böceğinin Özellikleri
Kalorifer böceği diğer hamam böceği türleri ile aynı özelliklere sahiptir.
Yumurtlama yöntemi ile çoğalır ve yumurtalarını kapsüller halinde sırtında taşır.
Her üremelerinde ortalama 250-300 yumurta bırakan kalorifer böceği yavruları özellikle sıcak ortamlarda 15 gün içerisinde açılır.
Sıcak ve yiyeceğin bol olduğu ortamlarda çok görülürler.
Ev içlerinde lavabo, banyo, mutfak, kalorifer peteklerinin boruları ve kalorifer dairelerinde sık dolaşır.
Çok hızlı çoğalan kaloriferböceği sıvı kokulu ve püskürtme yöntemi ile yapılan haşere ilaçlama uygulaması ile yok edilir. Bu nedenle profesyonel ilaçlama şirketleri şirketlerinden destek alınmalıdır.
Kalorifer böceği, kafasında bulunan 1 çift anten ile nemli ortamları ve yiyeceklerin yerlerini bulur.
Özellikler Güney Amerika'da büyük türleri yaşamaktadır. Güney Amerika'da görülen en büyük kalorifer böceğinin boyu 15 cm, iki kanat arası ise 30 cm'dir.
İskelet yapısı vücudunun dışında bulunur ve yılda 1 kere kabuk değiştirir.
Kalorifer Böceği ilaçlama
Kalorifer böceği, sıvı böcek ilaçları ile; ev, ofis, iş yeri gibi alanlarda ilaçlanabilir. Bunun yanı sıra özellikle fırın, kafe, restoran gibi alanlarda çok sık görülen bu haşereleri yok etmek için jel ilaç kullanımı da oldukça fazladır. Sıvı böcek ilaçları ile yapılan kalorifer böceği ilaçlaması için, alanın belirli süre boşaltılması ve gıda maddelerinin ortamdan kaldırılması şart olduğu gibi; jel ilaçlama için, ortamın boşaltılması ya da ek önlemler alınması şart değildir. Kalorifer böceği ilaçlama yöntemi, bu doğrultuda, ortamın şartlarına göre belirlendiği gibi, alandaki haşere yoğunluğu da son derece önemlidir. Kalorifer böceklerinin çok yoğun olduğu alanlarda hem sıvı hem de jel ilaçlama yapılabilmektedir.
Kalorifer Böceği Nasıl Beslenir
Kalorifer böceği insanların yiyebildiği ya da yiyemediği birçok maddeyi yiyebilir. Bu nedenle bünyesinde her türlü mikrobu taşır. Bir kalorifer böceği ortalama 12-15 ay arasında yaşar. Dişi kalorifer böceği çiftleşme zamanı geldiğinde feromon adı verilen bir koku salgılayarak erkek kalorifer böceğini davet eder. Oldukça güçlü bir bünyeye sahip olan kalorifer böcekleri, amatör ilaçlamalar ve kalitesiz ilaçlar ile yok edilemezler. Güçlü ayakları olan kalorifer böceği günün 20 saati yorulmadan yürüyebilir. Kalorifer böceği bir günde ortalama 5 km yol yürüyebilir.
Kalorifer Böcekleri Nerede Yaşar
Açlığa uzun süre dayanabilme özellikleri olan kalorifer böceği, susuzluğa ise ancak 1 hafta dayanabilir. Halk arasında birçok isim ile anılan bu haşerelerin bazı adları, hamam böceği, karafatma, kakalaktır. Çok pis ortamlarda dolaşan ve mikrop taşıyıcı olan kalorifer böcekleri birçok bulaşıcı ve salgın hastalığın sebebidir. Bu nedenle kalorifer böceği ile mücadele son derece önemli olduğu gibi, bu haşereleri yok etmek için alanında uzman olan kalorifer böceği ilaçlama firmaları tarafından hizmet almak gereklidir. Kalorifer böceğinden bulaşabilen hastalıklar; Pnomoni, hepatit, mantar hastalıkları, astım, alerjik reaksiyon, dizanteri, gıda zehirlenmesidir.
Kalorifer böceklerinden kurtulmak için profesyonel şekilde uygulama yapılmalıdır. Etkili böcek ilaçları ve uzman ekiplerinin desteği ile yok edilebilen kalorifer böceği ilaçlama için Güneş ilaçlama şirketimizi arayabilirsiniz. İnsan sağlığına zararsız, haşereler için çok etkili olan ilaçlarımız ile kalorifer böceği ile mücadele konusunda uzman olan şirketimiz, garantili ve ekonomik kalorifer böceği ilaçlama yapmaktadır.