Tespih böceği ilaçlama, sıvı haşere ilaçları kullanılarak yapılmaktadır. Kapalı alanlar için olduğu üzere, açık alanlar için de yapılabilen tespih böceği ilaçlaması için Sağlık Bakanlığı onayına sahip olan ilaçlama şirketleri tarafından hizmet almak gereklidir.
Tespih Böceğinin Özellikleri
Ortalama 3-5 cm boyunda olan bir böcektir.
Bu böceğe Tespih böceği denilmesinin nedeni, kendisini tehlikede hissettiği anda içe doğru kıvrılarak top şeklini almasıdır.
Vücudu bölmeler halinde olan bu haşereler bazı zamanlarda kendisini top şekline getirerek yüksek yerlerden kendisini aşağıya yuvarlar. Böyle uzun mesafeleri kısa sürede kat etmiş olur.
Siyah, kahverengi ve gri renklerde olan tespih böcekleri en çok tarla ve bahçelerde görüldüğü gibi; ev ve iş yeri gibi alanlarda da sık görülmektedir. Özellikle kapalı alanlarda bu haşerelere rastlanması durumunda tespih böceği ilaçlama yapılması şarttır.
Beslenmesini otçul yollarla sağlayan tespih böceği nemli ve rutubetli alanlarda yaşar. İç mekanlarda binaların bodrum kartlarında görülebilir.
İnsanları ısırmayan tespih böcekleri, ev içlerinde saksı bitkilerine dış mekanlarda ise tarla ve bahçelerde yetiştirilen bitkilere zarar verebilir. Bunun yanı sıra, bakterilerin yayılmasına neden olarak, hastalıklara dolaylı yoldan ortam hazırlayan bu haşereler ile mücadele büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda iç mekanlarda görülmesi durumunda tespih böceği ilaçlama hizmeti almak gereklidir.